Rosa Cheesecake med Oroes!
Det här är min favorit Cheesecake!
Har det här receptet inbakat i ett annat inlägg från förra året... Men tänkte upprepa mig just för att den är för jäkla god å får inte missas!
Dock! När jag gjorde den till mitt födelsedagsfikakalas så testade jag något nytt, istället för Digestivekex som botten så använde jag mig av Oreo-kakor.
Plus! Gjorde cheesecaken rosa!Dock! När jag gjorde den till mitt födelsedagsfikakalas så testade jag något nytt, istället för Digestivekex som botten så använde jag mig av Oreo-kakor.
Oreos! |
Dags att mixa Oreos till smulor! |
Smulade Oreos blandas med socker och smör. |
Dags att pressa ut kexdegen till en botten. Har lagt ett bakplåtspapper i bottnen av formen, |
Vispa ihop fyllningen! |
Hot Pink! |
Ooooh, den rosa fyllningen hälls över botten! |
Toppingen ska röras ihop och bres på cheesecaken, och sen på med blåbär och in i ugnen igen. |
Den färdiga cheesecaken! God! |
Fikat framdukat för kalas! |
Mmm, cheesecake! Tycker den blev tjusig i sin rosa färg! |
Cheesecake toppad med blåbär!
Botten:
12 smulade Digestivekex (eller 1 1/2 pkt Oreos)
2 msk strösocker
100g smör, smält
Fyllning:
400g färskost
1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
ev. färgad gelefärg
Topping:
Rivet skal från en citron
2 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
1/2 liter färska eller oupptinade djupfrysta blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Botten: Smula kexen i en matberedare eller mixer. Blanda kexkrosset med socker och smält smör i en skål. Tryck ut kexblandningen i en springform med löstagbara kanter. Ställ formen i kylen så att bottnen stelnar.
Fyllning: Lägg färskost, socker och vaniljsocker i en skål och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll smeten över kexbottnen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter, fyllningen ska nästan ha stelnat.
Topping: Blanda citronskal, crème fraiche och vaniljsocker. Bred toppingen över cheesecaken och strö över blåbären.
Grädda ytterligare 5 minuter.
Låt cheesecaken svalna.
Ställ in den i kylen, gärna över natten, innan den serveras.
Ställ in den i kylen, gärna över natten, innan den serveras.
Men alltså jag säger det en gång till - starta ett litet konditori, bageri, whatever... först i liten skala, ta beställningar via nätet/bloggen... skaffa startpeng... du skulle vara så bra på det och du älskar ju att baka!
SvaraRaderaKramar och framtidstro till dig <3
Tack Carita! :)
RaderaJag vet. Det är väl det här med att våga och pengar som styr!
Kram