JordnötssmörCookies!
Det här är ett recept från Bakerella som jag omvandlat till svenska mått, men som jag gjort liiite annorlunda.
Jag älskar att äta kakdeg (!) och den här kakdegen var såååå mumsig, så såklart blev kakorna goda!
Jag älskar att äta kakdeg (!) och den här kakdegen var såååå mumsig, så såklart blev kakorna goda!
Dock! Ursprungligen ska det vara Reeses i, men i matbutikerna på de amerikanska hyllorna var det helt slut så jag fick panik och letade efter nåt annat chokladgodis med jordnötter i... fick syn på nya Lion-bars och tänkte väl, skit samma... taget!
Nästa gång vill jag testa med riktiga Reeses, eller bara ha i ren choklad!
Nästa gång vill jag testa med riktiga Reeses, eller bara ha i ren choklad!
Mmm, kakdeg! |
Cookies redo för att gräddas! |
Yummie! JordnötssmörCookies färdiga för att ätas. |
Yep, kunde inte låta bli att provsmaka! Goda! |
JordnötssmörCookies!
(24st.)
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
100g smör
1 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl jordnötssmör
1 ägg
1 msk vaniljsocker
3 1/2 dl Reeses jordnötssmörgodis, hackade i bitar (15st cups) --> Eller annat chokladgodis man gillar/hittar!
1/2 dl jordnötter, hackade
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke, ställ åt sidan.
Vispa ihop smör, socker och muscovadosocker tills det blivit fluffigt. Blanda i jordnötssmör, ägg och vaniljsocker, vispa samman.
Sikta ner mjölblandningen och vispa med låg hastighet ihop det med smeten.
Ha i de hackade godisarna och jordnötterna, och fortsätt vispa med låg hastighet samman allt.
Gör bollar av kakdegen och rulla toppen av varje boll i muscovadosocker.
Lägg på plåt, platta försiktigt ner bollarna lite.
Grädda i 10 minuter.
Och mera godelimanger! Läser din blogg baklänges :-)
SvaraRaderaMuuuums!!
SvaraRaderaMm. Dom var goooda! Har man Reeses i så blir de nog ännu godare!
Radera