Hemmagjord pizzasallad!
Köpte häromdagen ett vitkålshuvud för jag tänkte att jag skulle göra en vitkålssallad.
Men! Hittade ett enkelt recept på pizzasallad istället!
Vitkålssallad och pizzasallad är väl i och för sig ganska likt...
I alla fall! Pizzasalladen blev väldigt god och nu står en burk redo i kylen.
1 kastrull med kokhett vatten
4 korkar med ättika, 12%
1 ½ dl olja
2 tsk örtsalt
Pepparmix eller grovmalen svartpeppar
Salladskrydda
Gör så här:
Strimla tunt eller riv vitkålen på rivjärn (eller i matberedaren).
Häll ner vitkålen i det heta vattnet och förväll några minuter, sila bort vattnet och skölj sedan av vitkålen med kallt vatten.
Låt vitkålen rinna av innan man lägger över den i en bunke.
Blanda ättika, olja och kryddor.
Häll blandningen över vitkålen och rör om ordentligt.
Smaka av, krydda eventuellt mera.
Pizzasalladen håller sig kring 5-7 dagar i kylen.
Men! Hittade ett enkelt recept på pizzasallad istället!
Vitkålssallad och pizzasallad är väl i och för sig ganska likt...
I alla fall! Pizzasalladen blev väldigt god och nu står en burk redo i kylen.
Pizzasallad
1 litet vitkålshuvud1 kastrull med kokhett vatten
4 korkar med ättika, 12%
1 ½ dl olja
2 tsk örtsalt
Pepparmix eller grovmalen svartpeppar
Salladskrydda
Gör så här:
Strimla tunt eller riv vitkålen på rivjärn (eller i matberedaren).
Häll ner vitkålen i det heta vattnet och förväll några minuter, sila bort vattnet och skölj sedan av vitkålen med kallt vatten.
Låt vitkålen rinna av innan man lägger över den i en bunke.
Blanda ättika, olja och kryddor.
Häll blandningen över vitkålen och rör om ordentligt.
Smaka av, krydda eventuellt mera.
Pizzasalladen håller sig kring 5-7 dagar i kylen.
Kommentarer
Skicka en kommentar