Ljusa Kärleksmums
Man kanske kan få kalla dessa för Kärleksmums, de är ju bakade med kärlek, men för att inte luras får dom smeknamn "Ljusa Kärleksmums". De innehåller varken kakao eller kaffe utan är en vaniljkaka.
Åh, wow! Dessa mumsisar blir så saftiga, fluffiga... ja, himmelskt goda!
Och! Jag gjorde en liten tvist med kakan och hade i två finhackade nektariner, man kan testa och mixtra med annan frukt eller bär!
Jo! Glasyren kan man också smaksätta, denna gång gjorde jag blåbärsglasyr och strösslade på liiite kokos!
Ljusa Kärleksmums
1 långpanna
150 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Tips!
2 - 3 mogna nektariner, eller annan frukt/bär
Glasyr:
30 g smör, smält
2 msk vatten
1 msk vaniljsocker
4 - 5 dl florsocker
Strössel (gärna smaksatt)
Tips!
2 msk blåbärssylt eller annan smaksättning
(Har man i t.ex saft måste mer florsocker i)
Kokos eller strössel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i långpanna, 30x40 cm.
Smält smöret och rör ner mjölken. Ställ åt sidan och låt svalna.
(Finhacka i nektariner.)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål.
Rör ner mjölblandningen och smörblandningen växelvis i äggsmeten.
(Vispa ner nektarinerna.)
Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kolla att kakan är genomgräddad med en sticka.
Ställ åt sidan medan du gör glasyren så kakan kan få svalna lite.
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull. Häll i vatten, vaniljsocker, florsocker och ev. smaksättning. Vispa ihop till en slät glasyr. Addera mera florsocker om glasyren är för rinnig.
Bre på glasyren när kakan svalnat lite.
Skär i rutor eller trianglar med vass kniv, välj egen storlek!
Går bra att frysa in!
Kommentarer
Skicka en kommentar