Hemmagjorda Reese's Peanut Butter Cups!

 Jag älskar Reese's Cups, men det kostar en del att köpa det hemma i Sverige och man får inte många cups för den slant man betalar...
Så! Varför inte göra egna?








Hemmagjorda Reese's Cups

12 stora muffinsforma eller 24 småkaksformar

350g mörka chokladknappar
350g ljusa chokladknappar
1,25 dl jordnötssmör
1,75 dl florsocker
2 msk smör, mjukt
Ev nån liten nypa salt

Ställ formarna i en muffinsplåt, eller på en stadig bricka som får plats i din frys.

Blanda halva mörka och halva ljusa chokladknapparna, smält dem över varmt vatten i en skål. Ha i en nypa salt, om man vill. Fördela den smälta chokladen i formarna (använd en liten mjölkanna t.ex.). "Skaka" eller "slå" plåten på bänken så chokladen blir helt plan i formen. Ställ i frysen i 15 minuter.

Vispa ihop jordnötssmör, florsocker och smör till en krämig smet. Fördela smeten över det frysta chokladlagret. Ställ in i frysen igen, 15 minuter. 

Smält de mörka och ljus chokladknapparna som är kvar över varmt vatten. Ha i en nypa salt, om man vill. Fördela den smälta chokladen över formarna, "Skaka" eller "slå" plåten på bänken så chokladen blir helt plan i formen. Ställ i frysen igen, 15 minuter. Färdiga!

Servera direkt från kylen, för en liten fastare konsistens. För en mjukare konstisens ta fram cupsen i rumsvärme. 

Förvaras i en lufttät burk i kylen, håller i 5 dagar... men risken är att man ätit upp dem innan. 

Kommentarer

Populära inlägg