Pilkrogs kavring

Detta är ett "vandrande" recept, ett recept som någon bett om och fått, och denne någon har sedan delat det vidare och dessa har i sin tur delat det vidare, vidare och vidare... det var så jag fick tag på det.
Denna underbara kavring som jag smakat på julbord och luncher på restaurang Pilkrog.
Nu ska denna kavring bakas till jul, och receptet kommer delas vidare... och vidare...


Pilkrogs kavring




1 bröd

4 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl vetemjöl special
4 dl rågsiktsmjöl
4 tsk bikarbonat
0.25 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Olja en avlång form.

Rör ihop vetemjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke.
Ha i sirap och filmjölk och rör ihop allt snabbt med en sked till en lös deg, arbeta inte för länge då kan brödet bli segt.
Häll degen i den oljad formen och grädda längst ner i ugnen i 1 timme.


Kommentarer

Populära inlägg