Marmorerad choklad med valnötter.
Inför nyårsfirandet fixade jag chokladgodis, och jag hade hittat ett recept i Hemmets Veckotidning!
Men! Gjorde (såklart) en tvist på receptet, ökade på mängden, smälte ihop ljus- och mörk choklad och slängde i valnötter.
Mmm! Gott gott gott!
Men! Gjorde (såklart) en tvist på receptet, ökade på mängden, smälte ihop ljus- och mörk choklad och slängde i valnötter.
Mmm! Gott gott gott!
Allt smält och redo för att marmoreras! |
Marmorerat chokladgodis, önskar dock att min vita choklad synts mera! |
Blev godkänt utseende, väldigt fint... men viktigast är att det blev supergott! |
Marmorerad choklad med valnötter.
Så enkelt, så gott!
100g vit choklad, smält
200g ljus choklad + 200g mörk choklad, smält ihop
250g nougat, smält
50g valnötter, delade
Gör så här:
Smält choklader och nougat i egna skålar över vattenbad. Låt allt svalna och bli lite krämiga i konsistensen.
Dela, hacka, valnötter.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm.
Klicka ut den ljus/mörka chokladblandningen i formen, klicka sedan ut nougaten och sist den vita chokladen, rör försiktigt om med en kniv så de blandar sig och bildar en marmorering.
(Jag tabba mig och hade i den vita chokladen för tidigt så den slukades av de andra.)
Ha till sist i valnötterna som man "gömmer" i chokladen.
Låt stå i kylen i 12 timmar.
Skär i bitar.
Sååå fina och GODA! :) Ser urläckert ut att göra!
SvaraRaderaJa det kan nog bli riktigt fint om marmoreringen blir tydligare!
RaderaSmaken var de ju inge fel på! :)
Ja, nu gick jag miste om det här också...
SvaraRaderaNå, jag får väl beställa nåt per post och betala rejält för det ;-)
Och hoppas nåt finns kvar i paketet då det kommer fram...
Det här är busenkelt att göra! Bara å testa! :)
RaderaMan kan ju blanda ihop allt gott man vill!