fredag 2 januari 2015

Marmorerad choklad med valnötter.

Inför nyårsfirandet fixade jag chokladgodis, och jag hade hittat ett recept i Hemmets Veckotidning!
Men! Gjorde (såklart) en tvist på receptet, ökade på mängden, smälte ihop ljus- och mörk choklad och slängde i valnötter.
Mmm! Gott gott gott!


Förbereder smältning av ljus och mörk choklad över vattenbad.

Allt smält och redo för att marmoreras!

Marmorerat chokladgodis, önskar dock att min vita choklad synts mera!

Blev godkänt utseende, väldigt fint... men viktigast är att det blev supergott!



Marmorerad choklad med valnötter.

Så enkelt, så gott!

100g vit choklad, smält
200g ljus choklad + 200g mörk choklad, smält ihop
250g nougat, smält
50g valnötter, delade

Gör så här:
Smält choklader och nougat i egna skålar över vattenbad. Låt allt svalna och bli lite krämiga i konsistensen. 
Dela, hacka, valnötter.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm.
Klicka ut den ljus/mörka chokladblandningen i formen, klicka sedan ut nougaten och sist den vita chokladen, rör försiktigt om med en kniv så de blandar sig och bildar en marmorering.
(Jag tabba mig och hade i den vita chokladen för tidigt så den slukades av de andra.)
Ha till sist i valnötterna som man "gömmer" i chokladen.
Låt stå i kylen i 12 timmar.
Skär i bitar.



4 kommentarer:

  1. Sååå fina och GODA! :) Ser urläckert ut att göra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kan nog bli riktigt fint om marmoreringen blir tydligare!
      Smaken var de ju inge fel på! :)

      Radera
  2. Ja, nu gick jag miste om det här också...
    Nå, jag får väl beställa nåt per post och betala rejält för det ;-)
    Och hoppas nåt finns kvar i paketet då det kommer fram...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här är busenkelt att göra! Bara å testa! :)
      Man kan ju blanda ihop allt gott man vill!

      Radera