torsdag 7 mars 2013

Middagstips!

Hade två burkar tonfisk i kylen... Mmhm, that's right, I KYLEN! Inte kanske för att tonfisken behöver bo därinne eftersom den står varmt i själva mataffären, men känns ju fräschast att förvara den i kylen.
A, well well!

Vad skulle jag kunna hitta på med dessa burkar tonfisk?!
Jo.
En tonfisklasagne!
Alltid kul å testa nåt nytt, och lasagnen får helt klart välgodkänt!
OCH. Ett stort plus är att det gick snabbt å tillaga.

Yummy yummy I got love in my tummy!


Ingredienser till min tonfisklasagne!

Färdig!
Yummy yummy.


TONFISKLASAGNE

Ingredienser
2 stora morötter
1 st gul lök
2 burkar tonfisk
500 g krossade tomater
500 g keso
2 dl riven ost  
1 pkt färska lasagneplattor
1 tsk socker
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Citronpeppar
(Ev. 0,5 dl matgrädde)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv morötterna, hacka löken och fräs dem sedan i smör i en djupare panna.
2. Häll i tomatkrossen, tillsätt sockret och rör om allt i pannan. Smaka av med cayenne, citronpeppar, salt och peppar. (Man kan välja annan kryddsättning, kombinera med andra kryddor som man gillar för att sätta smak på såsen!). Häll av vattnet från tonfisken och rör ner den i såsen. Tillsätt ev matgrädde. Låt småputtra. Ta fram lasagneplattor och en ugnsform (smörj gärna med lite smör!).
3. Börja med ett lager tonfisksås. Lägg sedan på ett lager plattor, ett lager tonfisksås + keso ovan på såsen. Upprepa igen (beroende på hur stor formen är) och avsluta med lite tonfisksås + keso på det sista lagret med plattor. Toppa sedan med riven ost, och strö ev över torkad oregano eller basilika.
4. Gratinera mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Tips!
Vill man få in mera ostsmak i lasagnen så kan man strö riven ost inuti lasagnen.
Alternativt byta ut keson mot bechamelsås eller annan ost, typ ricotta.

Fantasin har inga gränser.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar