lördag 23 december 2017

Västerbottensill!

När jag och sambon var och åt middag på Pelikan på Söder så fick vi smaka en Västerbottensill som var så himla god!
Så! Google it!
Och! Hittade ett recept på Västerbottensill som jag tycker smakar mums så den görs till julafton!


Alla ingredienser!

Ser inte så aptitligt ut men god är den!


Västerbottensill

1 förpackning 5-minuterssill (bitar à 420g)
2 hårdkokta ägg, hackade
1 dl creme fraiche 
1/2 dl majonäs
1 1/2 - 2 dl finriven Västerbottenost
1/2 dl dill, fryst
2 tsk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
Örtsalt, eller vanligt salt

Gör så här:
Häll sillen i en sil och låt den rinna av.
Skala och hacka de kokta äggen.
Blanda creme fraiche, majonnäs och den rivna osten i en bunke.
Rör ner dill, senap, cayennepeppar och smaka av med salt.
Ha i äggen och rör om, blanda därefter ner sillbitarna. 
Rör om så att allt blandas väl.
Ta en glasburk, häll i sillen och förslut, låt stå och dra i kylen minst en timme innan servering (jag gör den oftast en dygn innan).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar