torsdag 25 maj 2017

Rabarbersmulpaj!

Jag älskar rabarber!
Och! Äntligen kan man "skörda" rabarber!
Så! Idag på landet plockade vi en hel hög med rabarber och gjorde oss en mumsig smulpaj som vi åt tillsammans med vaniljglass!


Rabarbersmulpaj!

Mums!

Rabarbersmulpaj

Fyllning:
500 g - 1 kg rabarber, skurna i 2 cm bitar (jag brukar inte väga utan lägger ett tjockt lager)
1/2 - 1 dl strösocker (hur sött eller surt vill man ha?)
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
1 - 2 tsk kardemumma, malen (kan uteslutas)

Smuldeg:
150 g smör, små kuber
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Skär rabarbern i 2 cm bitar och lägg ett tjockt lager av rabarber i en pajform.
Strö socker över rabarbern och pudra över vaniljsocker, potatismjöl och kardemumma.
Skär smöret i små kuber och lägg i en bunke. Häll ner alla resterande ingredienser och blanda för hand ihop dem med smöret till en smuldeg.
Fördela smuldegen över rabarbern.
Grädda pajen mitt i ugnen i 20 - 25 minuter.

Servera smulpajen varm eller kall tillsammans med vaniljvisp eller vaniljglass!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar