onsdag 16 november 2016

Hemmagjord pizzasallad!

Köpte häromdagen ett vitkålshuvud för jag tänkte att jag skulle göra en vitkålssallad.
Men! Hittade ett enkelt recept på pizzasallad istället!
Vitkålssallad och pizzasallad är väl i och för sig ganska likt...
I alla fall! Pizzasalladen blev väldigt god och nu står en burk redo i kylen.





Pizzasallad

1 litet vitkålshuvud
1 kastrull med kokhett vatten
4 korkar med ättika, 12%
1 ½ dl rapsolja
1 tsk örtsalt
½ tsk salt
Mald svartpeppar (gärna ur en pepparkvarn)

Gör så här:
Riv vitkålen på rivjärn (eller i matberedaren) och lägg i ett durkslag.
Häll det kokande vattnet över vitkålen, och skölj sedan av vitkålen med kallt vatten tills den svalnat.
Låt vitkålen rinna av innan man lägger över den i en bunke.
Blanda ättika, rapsolja och kryddor.
Häll blandningen över vitkålen och rör om ordentligt.
Smaka av, krydda eventuellt mera.
Pizzasalladen håller sig kring 5 dagar i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar