måndag 20 juni 2016

Blåbär- och vinbärssylt!

Rensade min frys på lite bär för att göra egen sylt med blåbär och vinbär.
Det är kul att testa och göra olika smakvarianter, tycker jag.
Sylt och marmelad kan man använda till så mycket, inte bara rostade smörgåsar, mögelostar eller pannkakor... Man kan ju använda det i bakverk också! :)

I med blåbär och vinbär i kastrullen!
Använder mig av Dansukkers syltsocker!

Färdig sylt!
I den lille burken hade jag i mest bär och lite vätska
för att det ska bli mera marmeladish!
Blev ivrig och ville smaka så rostade en smörgås!
Mums!


Blåbär- och vinbärssylt

2 stora + 1 liten burk

500g frysta blåbär
500g frysta vinbär
10 dl syltsocker
2 msk vaniljsocker

Gör så här:
Rör ihop allt i en kastrull och koka upp.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Skumma av lite.
Häll upp den heta sylten i steriliserade glasburkar (häll ev av lite vätska för en tjockare konsistens).
Låt svalna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar