söndag 29 november 2015

Morotskaka med saffran!

Idag är det 1a advent och vi ska fika på landet... Vi älskar ju fika!
Tyvärr är det lite trist adventsväder, inte så juligt... men men... inte mycket å göra åt, vi får göra det mysigt ändå!
Jag "bidrog" med en morotskaka med saffran till fikat.
Jag har ett suveränt recept på morotskaka och bytte ut kanelen mot saffran!


Härligt god frosting!

Morotskaka med saffran.


Morotskaka med saffran

3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 pkt saffran
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver
3 dl finrivna morötter
1 dl olja (mat-, raps- eller solrosolja)

Glasyr
30g smält smör
2 dl färskost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ner dem i äggsmeten.
Ha i de rivna morötterna och olja, vispa. 
Grädda i nedre delen 35-40 minuter, testa med en sticka om kakan är genomgräddad.

Vispa ihop alla ingredienserna till glasyren med en elvisp.

Låt morotskakan bli kall innan glasyren bres på.

(Tips! Om man fryst kakan är det lättast att bre på glasyren på en fryst kaka än tinad.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar