onsdag 13 augusti 2014

Djävulssylt!

Låter kanske dramatiskt, djävulssylt!
När vi var i Finland så fick vi smaka på sambons sysslings hemmagjorda paholaishillo!
En sylt med supergoda smaker och med sting i av chili, antagligen därav namnet!
Fick såklart med mig receptet hem till Sverige så idag tog jag mig tid mellan brödbak att göra sylten, som också ska serveras på Hillbilly-festen!
Mmm!

Rolles Paholaishillo

400g röd paprika
4-6 röda chili
6 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 kruka oregano
(1 gul lök)
1 tsk salt (hade även i 1 tsk örtsalt)
1 tsk svartpeppar
2 burkar tomatkross (vitlök/örter)
1/2 dl ättika
1kg syltsocker

Gör så här:
Hacka alla grönsaker och kryddor i mindre bitar och mosa sedan med en stavmixer i en kastrull.
Tillsätt tomatkross och ättika. Låt koka 15 minuter.
Häll i allt syltsocker och låt koka ytterligare 5 minuter.
Häll upp i burkar. (Kring 5 st mellanstora)

Kan avnjutas till bland annat kyckling- och kötträtter!


Ingredienserna på plats!

Här ska det mixas!

Färdiga sylten!



4 kommentarer:

  1. Denna måste jag prova, Honka gillar ju stark mat :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den blir alldeles lagom. Han kanske vill ha mera hetta!? ;)

      Radera
  2. Härligt! Jag är nog inte den som börjar sylta och safta nu då jag aldrig gjort det förr men jag beundrar dig och andra som kan och vill <3

    SvaraRadera