fredag 22 november 2013

Färsfyllda tomater!

Igår gjorde jag en lite grekisk inspirerad middag, en härlig kontrast till den gråa torsdagen.
Hittade ett recept på färsfyllda tomater som var riktigt mumsigt!
Och! Till de färsfyllda tomaterna serverade jag en fräsch sallad, hemmagjord tzatziki och ljust bröd.
Gott-i-gott-gott!


Färsfyllda tomater

4 portioner.

Ingredienser:
8 stora tomater
250 g köttfärs
2 dl kokt ris (jag använde jasminris)
100 g färskost
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
2-3 tsk timjan
Salt
Peppar

Gör så här:
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet. Lägg upp tomaterna på en ugnssäker form med lite olivolja på.
Stek köttfärsen tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i olivolja eller en klick smör.
När färsen fått färg tillsätt timjan och det kokta riset, rör om.
Klicka i färskosten, rör om och smaka av med salt och peppar.
Till sist, strö över den rivna osten och rör ihop med resten av färsröran.
När färsröran är klar fyller man tomaterna och gratinerar dem mitt i ugnen 15-20 minuter i 225 grader.



GOTT!





2 kommentarer:

  1. Härligt! Vi har ju sagt att du är en mästerkock! Mycket man ser fram emot att få smaka då vi kommer på besök, allt från praliner till de här tomaterna ;-)

    SvaraRadera